Want your
own Fotopage?







 
Tudung Bawal CTRedzuan

By: Tudung Bawal terbesar online dr Kelantan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 11-Nov-2006 05:07 Email | Share | Bookmark
songket Terengganu Original murah! lebih jimat & untung!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




haa... kali ni ct nak promote songket terengganu pula, songket ni benar2 original, sahih di tenun di terengganu dan di buat oleh makcik penenun yg dah 25 tahun menggiatkan anak2 nya menenun songket ni. songket terengganu ni tak sama dengan songket kelantan yang tebal dan keras tapi punya seni nilai tersendiri juga. songket terengganu yg anda akan tengok di sini adalah dari koleksi yg paling terkini dan sensasi mengikut trend!! dan semestinya harga jauhhhhhhh lebih murah dari harga di kl atau luar terengganu.




anda tak akan ragu dan gusar dengan beli songket di sini, semua yang tertera disini adalah dari kalangan yang terkini dan kualiti yang terbaik sahaje. songket sesuai di gayakan utk semua majlis, tambahan pula hujung tahun ni tentu banyak menerima jemputan ke kenduri kahwin kan? so apa lagi, jenguk2 lah, kat sini semua pada harga yang ct jamin memang yang termurah.. insyaAllah puas hati
..




utk tengok songket sepasang dengan kain pucuk rebung, sila klik "view all photos" kat atas tu, kat bawah ni ct paparkan kalangan yang jenis kontra dan jenis terkini yang boleh di pakai ke pejabat2 serta function juga.

okey .. kat sini ada sedikit cara utk kita bezakan yg mana songket terengganu, yg mana songket pakistan,kalau songket tganu dia memang akan ada corak pucuk rebung di penghujung kaki kain songket asli ni, kalau songket pakistan dia tak akan ada corak pucuk rebung tapi corak yg mereka hentam reka sendiri, jadi, mana2 songket asli kalau yg sepasang lengkap mesti akan ada corak pucuk rebuk di kaki kain setiap pasang baju, cuba tengok kat sini:




kalau nak tahu pucuk rebung tu macamana, boleh tengok dengan jelas di dada pengantin lelaki dan kain sarung perempuan..

kalau nak tengok jelas lagi boleh tengok kat sini




dan bunga2 kecil2 di sekitar tu di namakan tampuk manggis, kalau yg sepupu ct pakai atas tu ialah corak daun, sbb dia besar2 .. jadi nak tahu asli ke tak, kalau yg terengganu nama2 corak dia bersifat nama tempatan, kalau yg pakistan/siam tu ikut deme je nak tenun cemana..

ini contoh yg dah siap buat baju, kain dia tak akan panas, dia sejuk sbb di sulam dengan benang sutera, mcm kain batik sutera juga.




tak terhad utk bersanding saja, nak pakai ke pejabat pun boleh, nak ke function pun boleh dan songket terengganu ni mmg tak keras.

MESIN TENUN SONGKET KOT2 ADER YG TAK PENAH TENGOK




satu saje cara, kalau nak beli songket yg ori, beli dengan penjual yg berjaya tunjukkan gambar mesin tenun asli yg mcm atas tu, haa.. baru tahu original ke tak









benang ikat - RM680 sepasang

==================================================================

corak bunga tabur+ kain petak = RM380 sepasang











ukuran utk semua songket di atas adalah 4.25 meter, bukan 4 meter tepat yea..

========================================================================

bagi yang berbadan montel cam ct ni haa... jangan runsing utk bergaya, anda kini pun leh pakai songket ape.. hehe.. kita pun nak lelawa gak kan? hehe..

Hanya ader SEPASANG sahaja - pink jambu


Warna cream-kuning cair


Warna cam koko nescafe gituu....real cantekk lam gambo kelam sket


Warna hijau-petronas benang perak


Warna cam GOLD gituuu...ala2 gitu aaa


Warna dark brown-soft pink. Hanya SEPASANG sahaja tauu


2) SONGKET BUNGA TABUR - PENUH 4.25 METER

Warna koko gelap-baldu sulam perak (siang-malam.. )


ader org minat tak yg cenggini???
kaler grey gituuu....tak ramai yg carikkk tp color cantekkkk
laing dr yg lainggggggg :twisted:



biru nih pon cute sgtt....siang-mlm


ukuran dia.....haaa jgn terkujat.
siap2 ukur ari tuh....4 meter 23 inci...kira dlm 4.5 meter lebih huhuhuhu.
byk 'kelebihan' nyaaaa


3) SONGKET BUNGA TABUR BENANG IKAT 4.25 METER.

Warna Jalur biru sulam perak.




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net